10 December, 2016

Kami kena tinggai......




Haii korang...mamiaina tiba lagi.... mai nak cita cikit.. kejadian sebelum mamiaina kena tinggai ngan ayahaina...kejadian dipasar malam jumaat...Klu beli pape makanan.. mesti share dengan ayah aina. Tadi beli ayam potong 1 je.. sebab ayah aina tanya mami nak makan ape.. so mami pilih ayam potong... dalam keta ayah rase ayam tu 3 4 potong.. selebih nya tok mami.. tadi mkn sikit pon mami dah kenyang.. jenuh nak abiskan.. selalu klu tak abis ayah aina abis kan.. pas g pasar malam tadi ayah aina terus g keje luar at MAHA ... kami kane tinggai lgi.. huhuhuhu.. nasib la MAHA 2tahun sekali.. itu pon nyeksa tauu kane tinggai lame2... baru kejab ayah pegi mami dah rinduuu.. aina seari dua ni tak cari laa.. dah lame cikit mula dye cari asal tengok pic .. tengok phone.. ayah ayah dye sebutt..adehhhh.... selalu mami tidokan aina.. mami mesti lelap sekali n terus tido sampai ke subuh.. nie nak lelap mata pon rse kurang sesuatu...alahaiii cinta .... oK bye.. mamiaina nak lelap kan mata.. nite uolls...

Mamiaina

30 September, 2016

Nurul Aina vs Nurul Ain

Haii semua... baru ade mase mamiaina nk update blog nye nie.. hari ni kisah nurul aina vs nurul ain... siapakahhh beliau...
Nurul aina binti muhamad nur kamal.. anak kepada mamiaina la.. 
Nurul ain plak emak nye si aina nie.. 
Bagaimana terpilihnya nama utk sicomel mamiaina nie.. disebabkan minat sangat nama aina time pregy dulu.. mami memilih la dua ke tiga jenis nama yg dikaitkan dengan aina juga... 
Antara nya .. nurul aina.. aina khalisah. Aina qaisara... bila lahir ja puteri mamiaina nie..pada 7 mei 2015 pada jam 3.45ptg dengan cara czer... 
Ke esokkan nya bila mami dah ada tenaga dan kuat..Mamiaina sempat berwasap dengan adikberadik mamiaina.. dan minta tolong memilihkan nama yg sesuai dengan karektor puteri mamiaina nie..
Alhamdulillah terpilihnya nurul aina untuk puteri yg tersayang.. 
Atuk sebalah ayah aina ada jugak cadangkan nama utk puteri kami.. mamiaina lebih yakin dengan nama nurul aina.. dan senang dan sedap dipanggil..
Sekarang puteri mami dah setahun 5bulan.. membesar depan mamiaina sendiri...
Princess nurul aina binti muhamad nur kamal...
Sekian...

06 September, 2016

Dairi mamiAina

Assalamualaikum...

Haii korang.. lame betul tuan tanah tak update blog nye ye...almaklum sejak berumahtangga terus tak update lagi blog nie.. tiada kesempatan..
Now mizz chokie chokie dah bertukar title mamiAina pulak ...

Dah jadi mak mak nie kena la sedarkan diri tuh ye tak.. hahahaha..

Hari nie duk sesaja pikirkan anak yang tak sehat ni.. mamiAina teragak nak mengupdate blog plak..

Zazzzzzz.. install blog dari playstore aje.. mana tau mamiAina nie ade mase terlapang boleh update kisah princess aina plak kan...

Erhhhh princess aina. Siapa pulak kan.. nanty next time mamiAina story mory ye.. sementara princess aina tido... kite update untuk pengenalan ye..

Ecececehh.. cam baru nak belajar buat blog semula plak..hurmm..

Idea mamiAina dah tak selancar dulu.. klu tidak ade je nak update sekarang dah slowww sesangat plak... puas plak nak pikir ayat nye... nampak tak mamiAina makin meningkat umur...

Okeh okeh.. next time mamiAina update lagi ye.. nie hapdate guna phone aje. Ade mase nanty nak ubah plak blog yg lame nie ye..

Salam ketemu lagi

Daaaaaaa...

MamiAina.