21 March, 2013

SAMPAIKAN RINDU










Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang pastikan bersatu
Oh sayang di dalam mimpimu

Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang di mana dirimu

Malam ini aku sendiri
Menanti dan terus menanti
Malam ini aku sendiri lagi
Menanti dan terus menanti

Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu nanti
Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu pasti
Pejamkan matamu kasih…




salam cinta

wanita...






ade ke?? hurmmm





salam cinta

sharing is caring...





sumber: FB


salam cinta

TAHNIAH!!!! acu..




hai korang..
haaa.. hari nie kat FB orang sume sebok
post status pasal SPM jer..
mizz pon nak post pasal SPM gak..
tapi kat blog vuruk nie lah..

owhhh.. ucapan tahniah di tuju khas untuk adik bongsu mizz.
kerana lulus semua mata pelajaran..
tak cam akak dye nie..
hancussss!!!
huhuhuhuhuh

TAHNIAH ACU..
den dah bagi adiah hp coby tuh kan..
dah duk diam diam kat sane okeh..
hahahhaha

okeh..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
salam cinta

20 March, 2013

BAHAGIA NYA...





salam cinta

ooowhhhh.. JODOHKU....




*•¸.•´` JODOH itu rahsia ALLAH Subhanahu wata'ala *•¸.•´

☻♥☻
/█\ /█\
||. ||.

¸.•❤ SEKUAT mana kita setia

¸.•❤ SEHEBAT mana kita merancang

¸.•❤ SELAMA mana kita menunggu

¸.•❤ SEKERAS mana kita bersabar

¸.•❤ SEJUJUR mana kita menerima kekasih kita

•.♥• Jika ALLAH Subhanahu wata'ala Tidak Menulis JODOH Kita Bersama Kekasih Kita..
•.♥• Kita Tetap Tidak Akan Bersama Dengannya

:: Thinks positive n terimalah takdirNYA ::

Kerana tulang rusuk n pemiliknya TAKKAN PERNAH tertukar n akan bertemu PADA SAATnya, InsyaAllah ♥




salam cinta

hati muslimah...




Ketika hati seorang muslimah terluka,
Dia akan menghapus air matanya dengan imannya..

Ketika hati seorang muslimah terluka,
Dia akan menguatkan hatinya dengan ilmunya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
hati-harinya akan dia penuhi dengan semangat perubahan lebih baik pada dirinya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
Dia menari dalam doa permohonan ampunnya terhadap Rabbnya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
wajah kusutnya tetap terlihat indah bagi dunia

Ketika hati seorang muslimah terluka,
bibir merahnya menyimpulkan senyuman untuk hidupnya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
matanya basah oleh lembutnya hatinya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
dunia nya terasa akan berlanjut dan dia harus tegar

Ketika hati seorang muslimah terluka,
jiwa lembutnya sampaikan ketenangan pada hati kecilnya


Ketika hati seorang muslimah terluka,
akal dan hatinya hadir untuk menanti kesedarannya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
tangannya ia gunakan seperti kebiasaannya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
tak akan ada perubahan dalam dirinya oleh hal-hal yang tidak berguna

Ketika hati seorang muslimah terluka,
ia gunakan kesadarannya tuk menjaga perasaan orang sekitarnya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
air matanya dijadikan doa untuk keselamatan orang yang melukainya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
jari-jemarinya bergerak untuk tetap menolong orang lain tanpa beban di hatinya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
hidupnya tetap menjadi kebahagiaan bagi orang disekelilingnya.

Ketika hati seorang muslimah terluka,
dia tetap meneruskan liku-liku hidupnya.

Ketika hati seorang muslimah terluka,
kepercayaan dirinya tetap tak akan pudar.:')



salam cinta

19 March, 2013

comel comel




hai.. kali nie mizz nak review blog orang plak lah..
bosan tak tau nak cite ape kan kan kan..
huhuhu..

owh ye.. korang sume sehat? dah makan..
harap sehat lah ye.. kalau tak sehat tuh...
bawak bawak pegi jumpa doktor n makan ubat ye..

hurmm ape yang comel comel ye??

doodle dari blog apit sume nye
chomel chomel tau..
geram je mizz tengok..
hurmm berbakat beliau kan..
kalau korang nak doodle yang comel 
korang tengok kat SINI!!

antara doodle yang beliau buat




banyak doodle muslimah yang beliau buat..
yang lelaki pon ade.. kire macam macam ade lah..
untuk yang couple, free hair, yang suami isteri pon ade.. 
 header pon ade tau....
so kalau sesapa yang dah tak tau nak cari doodle or header korang leh lah 
tengok di SINI...




daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....



salam cinta

WAH!!!! berubah wajah lah....


hai hai hai...
wahhhhh... nampak tak tranfomasi blog mizz..
cececehh..
mizz ade header baru..fresh lagi tuh..
wahh.. meriah nyee..


santek tak???
hehe.. janji mizz puas hati.. hasil kerja sendiri..
walaupon ingat ingat lupa..
sebab nye setahun dah mizz tak godek wat header nie..

sebab kan adik mizz.. minta tolong
edit blog dye..
so mizz usaha kan..
mizz tak lah pandai mne pon.. yang simple macam mizz nie ok lah..
nak transfomer bagai tuh lum belajar lagik..





yang nie header tok adik mizz..
kesian.. blog kne tinggal bertahun tahun...
hehehe...
klik sini. untuk blog adik mizz n follow sekali ye..
hope dye suka lah..
dan lepas nie rerajin lah update blog ye sayang...

hurmm.. nanty ade mase nak tukar background plak..
in sha allah...jika ade masa..

ok lah ye..
mizz nak edit movie dari semalam tak lepas.
sedihh..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...



salam cinta

sahabat..





'' ya Allah, jika SAHABATKU jatuh CINTA, benihkanlah cintanya pada seseorang yang melabuhkan CINTA padaMu, agar bertambah kekuatannya UNTUK menCINTAIMu.'' (◠‿◠)


'' ya Rahim, jika SAHABATKU jatuh HATI, izinkanlah hatinya menyentuh hati orang yang berpaut padaMU.. agar SAHABATKU tak jatuh pada jurang CINTA yang murah.'' (◠‿◠)(◠‿◠)

'' ya Salam, jika SAHABATKU rindu pada seseorang, rindukanlah pada seseorang yang merindui syahid dijalanMu.. ya Allah, jagalah rinduNya padaMu, agar dia tak Lalai dari merindui syurgaMu '' .(◠‿◠)




salam cinta

18 March, 2013

sharing is caring.. :)





Aurat saya, maruah saya! 

Nabi saw. bersabda, “Wahai anakku Fatimah! Ada pun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya di dalam neraka adalah mereka yang tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya”. 

(HR Bukhari dan Muslim)




salam cinta

hamboiii... gorjes nye.....



woowwwwww!!!!!
ape yang gorjes sangat tuh???
hakhakhakhak..



kemain gorjes mizz
dengan muka yang bam bam..
tak tau bile nak surut tak tau..
diet je harap..
tapi still cam tuh jugak...
adehhhhh...

okes ini lah saya..
gambar paling lates sekali hokehhhh!!..
so sape terasa nak wat bini boleh isi borang..
sila pm di FB.. hahahhaha....


perasannnn!!! tersangat lah jelas kan kan kan...

pic nie mizz snap malam semalam.. sebab nye over terjaga..
tak sedar dah pukul 2.. sebab nye layan FB n BLOG..
caye tak caye tak...!!!???
plzzz lah caye mizz nie.. 
muke tulus ikhlas jujur tuh..
nak kate suci ade cikit lah..
hahahahhaha...

muke baru susut bengkak tang mulut n idung belah kanan..
nasib lah dah susut.. kalau tidak senget lah..
tak gorjes dah kan kan kan...
hahhahahha
cukup cukup lah perasan okeh..

bye bye...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



salam cinta

makcik masak puding roti karamel....


hai ...
hari nie mizz ter sangat lah rajin..
patut nye semalam lagi nak buat..
tapi tido nye terlajak perahu plak..
so tak leh nak wat ape lah kan...
hehhehheheh.....

so jadi nye mizz buat lah hari nie..
sebab nye nak kasi kak ipar rase...
MY SIL nie tak suke kek sangat..
so kasi try puding roti plak...
urmm tengok gaye nye..
cam tak bape minat nye..
tapi minat nak try buat...
haaaa .. yang tuh mizz suka..


resepi nye mizz google je dulu..
sebab mizz dah selalu buat tahun lepas
so ingat lah bahan bahan nye..
mudah n senang sesangat sangat..
kalau rumit cikit..
sekali dua aje lah mizz wat..
heheehhehhe..

bahan nye:

roti 8 keping..(di potong 6)
susu cair 1 tin
2 sudu butter
2 sudu gula
2 biji telur ayam
1 sudu kecil esen vanilla
sedikit kismis

bahan karamel:

susu cair 1 tin
2 sudu gula
1/4 tin air masak
2 sudu tepung kastrad

cara:

roti yang dah di potong 6 tadi di sapu kan butter dan
 letak di dalam talam yang untuk di bakar..
sebelum tuh lanser kan butter di keliling talam

masuk kan gula, telur, dan esen vanila, kacau hingga sebati
kemudian masuk kan susu cair kacau sebati

kemudian masuk kan susu cair tadi ke dalam talam yang berisi roti
tadi, dan rendam kan roti hingga kembang.dan tabur kan kismis

masuk kan ke dalam oven dengan suhu 180 darjah
selama 30 minit dan keperangan..

cara masak karamel:

masuk kan susu cair, gula, air dan tepung kastrad ke dalam periuk
dan masak kan dengan api kecil hingga pekat..

.............................................................................................................

haaaaa.. senang kan kan kan!!!!
itu cara mizz buat..
simple je..
so boleh lah wat minum petang nanty..
ececeh.. dah ade minum petang...
konon nye..
sejak MY SIL no 1 duk kat rumah nie
tiap tiap petang ade minum petang tau..
cewahhhh...


uuhuuuiiii....!!!
sangat menyelerakan ..
so mizz tak yah makan nasi dah..
konon diet lah kan kan..

selamat mencuba ye keng kawan yang singgah di blog mizz nieh...

tak salah kite nak sharing is caring..
okeh..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....




salam cinta

sharing is caring...allah masih ada...





kalau kita diKECEWAkan apa yang kita buat ?

:: (-_-) - Mestilah MENANGIS dan TERKILAN ::

sebab......??
:: (-_-) - Tak SANGKA orang sanggup buat kita macam tu ...

:: dan lepas tu kita BUAT APA ?
:: (-_-) - Tak nak PERCAYA pada dia lagi !

:: macam tu ke ?
:: (-_-) - Mestilah

:: TIDAK RASA ke KECEWA itu satu HADIAH dari ALLAH SWT ???
:: (-_-) - Sebab ?

♥ Dari kerana sebab KECEWA ALLAH SWT mengajar kita LEBIH bersikap BERHATI -HATI DAN JANGAN terlalu mengharap pada MakhlukNya , INDAHKAN ?

♥ JADI jangan sedih sangat , INGAT kita ada ALLAH SWT yang SENTIASA bahagiakan kita :) ♥ ♥ ♥ ♥ ~



salam cinta

17 March, 2013

:)






Kadang-kadang kita SALAHKAN TAKDIR andainya sesuatu KETETAPANl seperti JODOH, REZEKI dan KEMATIAN. Apa tidaknya, TIDAK MERELAKAN sesuatu berlaku dengan MENANGISINYA tanpa HENTI. ALLAHURABBI. Setiap yang berlaku, ada HIKMAH-NYA. Jadi, bersabarlah ^^





salam cinta

~ ♥ ~ Renungan Bersama ~ ♥ ~






~> Dia berpakaian longgar dan menutup aurat.
~> Belum tentu dia solehah.

~> Wall FB nya penuh dengan post islamic.
~> Belum tentu dia amalkannya semua.

♥ Sekurang2nya dia berusaha menjadi lebih baik
♥ Mengikut syariat islam selagi termampu
♥ Usah malu nak berubah, Allah tahu niat seseorang

"..Dahulu, aku kurang baik..
Kini aku ingin jadi lebih baik..

Semalam, aku penuh berdosa..
Hari ini, aku berusaha mencari pahala..

Aku yang terbuat salah, maafkan..
Orang yang membuat salah, aku maafkan..

Bila aku menangis, Engkau selalu ada..
Tidak nampak, tapi tetap merasa..

Dalam doa ku mohon ampunan..
Dalam niat ku ingin perubahan.."

:: Putih, tidak selalunya putih,
:: Hitam, tidak selamanya hitam,
:: Basuhlah dengan jiwa yang tenang,
:: Pasti ada perubahan.

~ ♥ ~ Renungan Bersama ~ ♥ ~



salam cinta

kenapa awak.... :(






salam cinta