07 December, 2012

yeayyyy!! AkhiR nya dapAt jugak...... :)



hai sayunk sayunk mizz..
korang dah mamam??
sehat tak ary nie??

oowhhh!! ape yang mizz dapat tuh..
haaa!!! ce cite mizz..

setelah yang di janji kan mlm tadi..
mizz akan buat entry tentang duyan crepe kan..
yang tuh la mizz dapat..
mizz oder ary isnin..
owner kate akan dilevry ary rabu..
tup tup..tak jadi plak..
kot ye pon bagitau lah awal awal kan..
nie tak.. mizz jugak duk masej tanya kat owner tuh..
dengan jawapan yang hampe plak tuh..
ishh!! bikin marah aje..

dannn!! hary nie mizz dengan rela hati nye
dan merajin kan diri.. tok masej owner DC itu..
dannn!! akhir nya mizz dah dapat duyan crepe nye..
wuuu!! tak terkate hati ini..
bile Duyan crepe di depan mata...



taaaaaraaaaaa!!!!..
nie lah hasil yang telah digigit nye..
hahahaha..

tak de sedap mane pon sebenar nye..
sedap lagi buah durian ...
tapi mizz bukan kire ape..
janji ade isi duyan ngap aje..


taaaadAAaaa!!! 
ne anak buah yang mizz jaga sekarang..
urmm memang cedap!!!
hingga jilat jari tuh!!!
hahaha..

tepung crepe nye bese je.. tak berasa lorh..
erhhh!! banyak komplen plak mizz nie kan..
wat sendiri lahh!!

urmm mizz dah try buat dah minggu lepas..
tak sempat plak nak snap hasil air tangan mizz.
sebab nye ramai yang minat..
crepe nye sedap lemak manis..
cukup rase lah..
crepe yang terlebih tuh mak mizz makan ngan isi duyan saje..
lagik sedap kate nye..
waahhhh!! pandai kan kan kan..
anak mak nie masak..

owhh ye.. cakap pasal masak..
 time mizz kanak riang rebina dulu..
mak mizz selalu masak kek.. kueh
ape bagai..
sekarang nie dah banyak lupe resepi yang selalu mak buat..
agak nye ilmu mak dan kerijanan memasak mak mizz tuh..
turun kat mizz lah..
sebab ape tau!!

mizz suke memasak.
suke mencuba sesuatu..
yang boleh dimasak..
mane bahan yang tak de tuh try ubah laen plak..
so far sume menjadik lah..
yang tak jadi nye cream whipping cheeze tok tiramisu..
bukan tak jadi
tak berapa jadi..
sebab nye dah penat time tuh..
hahahahah..

alhamdulillah.. allah beri kelebihan memasak tok mizz..
so nanty dah kawen senang lah..
tapi banyak yang perlu di perbaiki..
dan di pelajari..
yang simple simple boleh la masak..
sekali somi minta lauk yang bukan bukan..
jenuh nak mengoogle nanti..
hahahahha

okeh.. okehh!!
mizz dah melalut sampai ke K.L dah nie..
orait.. 

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)  
salam cinta

No comments:

Post a Comment