20 December, 2012

macaroni lah plak....



haaaa.. macaroni??
cite rona roni macaroni tuh erh???
owhh!! tidak sama sekali lah kan kan kan..
walau pon name lebih kurang aje..

okeh mizz terajin lagik..lepas kek gula hangus siap untuk dibakar..
mizz siap siap plak masak macaroni cheeze bakar..
semangat nak masak nie...
dah lame idam kan..
resepi pon dah search lame dah.. terbuku di dalam buku resepi je..
wah!! mizz ade buku resepi beb..
ye lah dulu hajat nak wat buku dairi hidup
tapi sume nye sekerat jalan aje.. 
konon konon ganti ngan blog nie lah dairi nye..
cewahhh!! kelas ko mak jemah...

dah dah ye..
mizz nak kasi resepi nie..so korang yang nak mencuba tuh gi amik pen dan kertas sekarang..
now!!!!!(cewah berangan nak jadi cikgu la tuh.. hajat tak kesampaian..)
hehehhehe..

okeh okeh..
resepi nie mizz just search kat gugle je.. tapi bahan utama aja mizz amik..
yang laen mizz reka sendiri..ikut sedap rase hati dan hempedu mizz lah kan..

tak dan nak edit edit bagai.. nie pon amik kat instargram...


bahan bahan nye..

200 gm macaroni (tapi mizz guna setengah aja)

2 ulas bawang merah*
2 ulas bawang putih*(ikut korang lah nak bawang lebih pon boleh)

1 pek ayam kisar(mizz guna jenama ramle)

4 batang sosej(ikut suke nak lebih pon okeh)

1 sudu cili boh(mizz guna cikit ja nak bagi rasa pedas)

1 tin (K) sos prego mushrom(tin wane ijau)

2 biji telur(ikut size gred)

1/2 cawan full milk 

sedikit garam

cheeze chedar

minyak masak..
* bahan dikasar



cara cara:
1. rebus macaroni hingga masak.(jangan terlalu lembik sangat ) dan tos kan..

2. panas kan minyak, tumis kan bawang yang di kisar tadi hingga naek bau dan masuk kan cili boh tadi tumis hingga garing..

3. kemudian masukkan ayam kisar tadi dan sosej yang dihiris(ikut korang nak hiris macam mane).. masuk kan sedikir air dan masak hingga ayam masak

4. setelah ayam masak masuk kan sos prego tadi... dan masuk kan sedikit garam,

5. kemudian masuk kan macaroni yang telah di rebus tadi..kacau hingga rata.dan air kering

6. setelah siap masak, masuk kan macaroni tadi kedalam loyang pembakar

7. kemudian pukul telur ala kadar, bersama full milk, dan masuk kan kedalam macaroni tadi.

8. pasti kan susu dan telur tadi rata kesemua macaroni tadi..dan tabur kan cheese chedar, kemudian tutup dengan foil 

9. last bakar macaroni tadi, dengan suhu 140 darjah, selama 40 minit..

setelah  masak biar kan ia sejuk dahulu baru potong...kalau tidak berderai lah...


amacam berselera tak???hehhe

menu nie tak leh masak selalu..
boleh mengemuk kan diri anda tau tau...
dengan cheeze nye lagik.. memang perghhh!!! lah kan kan kan..
hehhehhehee..
okeh lahhh...

  selamat mencuba kawan kawan..


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... :)







salam cinta

mAk jEmaH rAjin mAsaK..



haiii sayunk mizz..
sehat tak.. adehh.. lame nye tak update blog nieh..
almaklum lah mizz kan wanita terbz di abad ini..
hahahhhaha...(sungguh perasan okehh!!)

urmm sape mak jemah tuh??
jeng jeng jeng....
urmm mak jemah a.k.a mizz chokie chokie..
tibe tibe je dapat idea nak bagi diri sendiri name glemer...
hahahha..
okeh okeh okeh.. dah dah lah ye..
mizz nak kongsi resepi ngan korunk..

ari nie mizz rajin masak..atas sebab hero hero akak mizz minta kek..
jenuh lah nak putar belit ayat kat dieorang nie..
hajat di hati nak wat kek coklat..
tapi tergerak hati nak try wat kek laen plak..
asyik coklat coklat coklat...
naik jemu mak jemah nak....
hahahahahhaha

so pepagi bute  yang tak berapa nak bute tuh..
mizz menggugle resepi kek gula hangus niehh..
so dengan jaya nya mizz siap siap kan barang..
nasib baek lah kebanyak kan barang memang dah ade..
so tak payah nak pening kepala nak pegi beli itu beli ini...
pokai mak jemah nak... asyik kua aje wet nye..
macam air mengalir.. huhuhuh
dah last pas nie tak de gaji dah...makan tanggung aje...

okeh okeh.. disini saya mizz ingin kongsi resepi yang simple
mudah dan senang...





Bahan- bahan:

1 cawan  gula

1 cawan air panas

1 cawan tepung gandum

1 cawan susu pekat

2 sudu (k) soda bikabonat

4 biji telur size K / 3 biji size B

2 sudu (b) mentega / butter

1 sudu esen vanilla

Cara-cara:

1. masak kan gula dengan api sederhana hingga hangus atau kekuningan,
 kemudian masuk kan air panas
(berhati hati bila masuk kan air panas gula akan meletup letup jaga jaga tangan anda ye :) ..
 gula akan berketul ketul )
kacau hingga gula larut dan cair..
selepas itu masuk kan mentega / butter kacau larut dan tutup api dan biarkan sejuk.

2. pukul telur hingga kembang dan pekat, setelah itu masuk kan susu pekat tadi kacau sebati.

3. ayak kan tepung gandum dan soda bikabonat, kemudan masuk kan ke dalam adunan telur tadi sedikit demi sedikit..

4. kemudian masuk kan gula hangus tadi dan esen vanilla kacau rata dan sebati..

5. akhir, masukkan adunan tadi ke dalam talam pembakar

6. bakar dengan api sederhana pada suhu 160 - 180 darjah selama 1 jam ke 1 jam 15 minit..

 jika kek dh masak tmbah kan 10 mint dengan api atas dan bawah untuk kek lebih cantik .. :)

(untuk kepastian ambil lidi  cucuk kan.. kalau aadunan tidak melekat pada lidi tuh.. makne nye dah masak lah tuh..)

kawan kawan selamat mencuba..


okeh sayunk..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... :)





salam cinta

16 December, 2012

CabAraN kInI bErmulA



hye sayunk mizz..
sehat tak??
dah mamam??
hujan tak kat tempat korang..

urm rumah mizz hujan sejak petang tadi. nie baru ja berhenti...
minggu nie umah mizz meriah..
anak buah mizz uwais balik..
paktam n maktam nye balik..
maklong  nye je tak balik..
kalau tak..
memang meriah sakan lahh..

urmm.. ape kah cabaran yang bermula tuh erk??
mizz sila terang kan..
ecececehhh..konon ade yang bertanya lah..
huuuuu.. mizz sangat sangat lah perasan sejak sejak ini..
kikikikikiki...

hari nie mizz pergi kursus lesen kereta dan motor..
eeeeeeeeeeeee.. mizz baru nak amik lesen??
dah tua tua baru nak amik...
tua sangat ke mizz nie??

HELLO!!!!  mizz muda lagi okeh!!!
baru 23 tahun tau tau tau...
erghh!! itu pon nak kecoh kan kan kan...

hari nie kursus 5 jam..
owhh tamat sudah kursus nya...
untuk makluman.. mizz dah amik kursus nie 2 kali..
yang nie masuk 2 kali..
motip nye.. dulu  zaman kanak kanak riang mizz main mian aje amik lesen..
hahaahha..
orang laen dah lepas kemana ngan lesen..
mizz berkaki dua lagi..
kesian kan kan kan..

tapi mizz tak kesah pon.. sebab nye..
best lagi berkaki dua..
nanty ade lah orang nak bawak.. kite duduk je.. 
haaaa.. siap ade orang driver kan..
bangga kan kan kan..
perasan sungguh mizz..

kali kedua nie... mizz amik lesen  dengan adik bongsu mizz..
memang lah bongsu..
adik mizz ade sorang aje...
baru pas SPM.. dan sebab tuh lah mizz
amik semula lesen.. sebab nye ade teman..
kalau tidak haram mizz nak pergi sendiri..
hahahhaha..

so far kursus tadi.. enjoy.. dapat cikgu yang sporting..
penerangan di bagi macam borak borak aja..
kali nie mizz dengan ceramah tak ngantok okeh..
kalau tidak dulu.. dah tersengut sengut dah..
hahaha... ape sengut tuh??
korang faham tak??
heheh.. mizz pon tak paham ape benda tuh..

kalau dulu rase macam lame je.. hari nie. 
rase alahai kejab sangat plak...
macam nak lame lagi jek..
hahah..
mizz bongak aje okeh..
kalau orang lagi nak cepat cepat abis kan kan kan..

and now mizz kena stady hard plak.. 
untuk ujian komputer..
ini yang melemah kan diri mizz niehh..
sebab nye.. dulu kes mizz benti amik lesen..
sebab ujian komputer lah..
asyik gagal ajep..
adehh! benci tau...

kali nie mizz kena wat betul betul..
sampi berjaya.. tak mo ulang ulang lagik..
membazir wet wooo..
wet mak ayah plak tuh.. bagus bagus bagus..
hahhahahhaaha..

okeh okeh..
mizz pon dah penat nieh. balik tadi dah petang..
turun aja bus.. hujan selebat yang mungkin..
penat menunggu bas lagi...
pale pon dah ting tong...
okeh sayunk sayunk mizz..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)






salam cinta

14 December, 2012

cepat melatah..




hai sayunk mizz..
sehat??
dah tido kew??
alorhhh.. malam masih muda lagi..
esok kan cuti...

hehehehe..
okeh okeh..
ape yang cepat melatah ye mizz??

urmm..
mizz cepat melatah dengan benda yang remeh..
hakikat beb..
sebab ape mizz cakap cam tuh..

benda yang tiada kaitan ngan hidup mizz lagi pon
mizz dah melatah.. mula nak cemburu lah ape lah..
see.. nampak tak tuhh..
nampak sangat lah mizz sayang kat dye lagi..
kan kan kan..

urmm.. jap jap jap..
ape yang mizz nampak???
ce terang kan..
nie tak.. tibe tibe jerr...
giler pehh???
hahahahaha..

okeh okeh..
tadi mizz duk godek godek fb lah..
macam biasa kan..
sekali tertengok pic ex mizz ngan seseorang..
haa .. mule lah nak tgk sape gurl tuh..
budak mane??
umur bape??
nampak tak permainan nye tuh..
nampak kan..

walaupon dah tiada ape ape hubungan..
nape mizz ade rasa cemburu tuh..
mybe sebab mizz nie tiada teman kot..
tuh mungkin salah satu nye lah..

dari situ dah nampak sangat yang mizz  nie..
sayang kan dye lagi..
betul lah kate orang..
mulut kate tidak..
tapi hati kate ye..
sape yang tahu kan kan kan..

ya allah.. dugaan bagi ku..
ku beri kan semangat untuk diri ku ini yang allah..

okeh lah..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :)


salam cinta

13 December, 2012

tAk tIdO malAm lah ...





hai sayunk sayunk sume..
urmm dah makan??
dah mandi??
sehat??
opkos tak sehat sebab bola 
malaysia tak de rezeki..

ape kene mengena ngan tak tido malam yerkk??
urmm dah tau kan..
malaysia tak menang..
ramai lah frust.. kan kan kan..

tak pe lah..
adat permainan kan..
mesti ade kalah dan ade yang menang..
so kali nie kemenangan berpihak kepada 
gajah putih( nak kena katuk sat agi tuh)

sayunk sayunk mizz
yang minat bola tuh
tak mo sedih  sedih ye..
dah dah gi tido..
sok nak bangun gi kije plak..
kan kan kan..
ngeh.. ngeh ..ngeh..

BTW.. malam nie..
mizz kenyang sesangat sangat..
sebab ape??
ade orang banje makan maaaa..
char kueh teaw kerang lagi tuh..
wuuu.. memang terangkat lah..
adehh.. sampai senak pewut wat nye..
Thanks My friend sebab mengemuk kan mizz lagik..
hahahha..

Char kuEh TeaW sedap..


adoii.. sempat plak dye mengomen mizz lagik tadi..
sempat kate mizz dah gemuk..
ayooo!!.. terkesima mizz tau..

 dah tuh.. masej mizz..
siap panggil mok plak tuh..'adoiiii..
seddihh tol..
tak sedar diri dye yang dah makin mok mok tuh..
adoii... nasib badan lahh...


okeh lah.. mizz nak mok mok kan badan nie lagik.. haha
tak de tak de..
stop makan okeh. dahl kui 10 lebih.. no makan 
makan lagik yee..
patut nye kui 9 mizz tak makan dah..
tapi di sebab kan orang dah belanja..
tak kan nak menolak plak kan..
orang tuh nak banje dari semalam lagikk..
tapi sebab kan dah tengah malam sangat..
batal kan aje...
padahal tadi saje nak bergurau..
last last betul betul plak dye nak banje..
rezeki jangan di tolak musuh jangan di cari..
betuii tak???

okeh lahh..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)



salam cinta

hAk masIng mAsinG laH sayUnk oiiii!!




hai hai hai..
urmm.. thank ye pade yang tegur tuh..
btw mizz wat suke suke je..
so hak mizz lah kan nak buh kat mane
lagi pon nie blog mizz..

ok tak salah bagi pandangan..
mizz terima..
n terima kasih sebab tegur..

memang saje mizz nak buh benda tuh kat atas tuh..
n thank ye...
now mizz dah buang pon..
memang nampak tak cantik..
tapi mizz suke.. 

okeh.. 
lagi pon awak tuh baru je mule blog masih belajar kan..
mizz walaupon dh lame buat blog nie..
mizz masih belajar jugak..

lagipon mizz bukan sepanjang mase duk hapdate blog nie..
ade mase free aje mizz duk hapdate..
ok.. mizz suke orang tegur..
tapi bia lah pada pada ye..

ok lah..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)
salam cinta

12 December, 2012

PAstI rIndUkaN..




hye sayunk mizz..
wat ape tuh??
dah mamam??
sehat ??

urmmm.. rindu tak ??
rindu tak nie??
ishh!!
seary je mizz tak hapdate..
sebab ape mizz tak hapdate??
pegi date erh??
wooowww!!! no no no..
tidak same sekali okeh...
mizz nak pegi date ngan sape ??
ce cakap cikit..
memandai je nak serkap jarang erh..
hahahaha..

okeh okeh..
mizz tak hapdate searian semalam
sebab mizz sibuk ngan novel mizz yang baru dapat 
dari abang posmen..

mizz oder hary jumaat petang tak silap..
so isnin orang tuh pos..
n semalam lah mizz dapat..

dapat dapat terus terkam novel itu..
dengan rakus nya.. hahahah
mizz mentelaah sehingga abis..
kesudahan nye mizz tido lewat lah malam tadi..
gara gara novel baru itu..

InI nOveL barU sayA..!!!

cerita nye harus lah best kan..
kalau tak.. tak kan  mizz sanggup beli..
owhh mizz beli online je.. 

siap dapat diskaun lagi tak.. nasib lah 
dalam bank tak banyak duit nye..
kalau tidak..urmm
5 buah kowt mizz rembat tau..

novel yang mizz beli nie.. dengan harga RM19.00
siap pos tau.. dah siap diskaun lagik..
wooooo.. rugi lah kalau tak beli..
hehehehe...
 so korang sayunk sayunk mizz 
yang minat novel tuh.. 
kalau tak de mase nak pegi kedai macam mizz nie..
beli online aje..
mizz tak pasti alaf21 ade online ke tak..

okeh lah..
mizz nak bace novel yang mizz dah beli lame
tak kesempatan nak bace lagi..
mood tengah ade nie kan..
baek membaca..
membaca kan jambatan ilmu..
hehhehe..

okeh..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)
salam cinta

10 December, 2012

BeriTa sedIh lagIk.. huhuhu..:(




hai sayunk mizz sume..
korang sehat??
dah makan??
korang wat ape tuh??

ishhh.. banyak tanya mizz nie kan..
waahhh!! sedap tak lagu mizz nie..
sedap kan kan kan...

owhh back to check poinnt..
okeh jap tadi mizz dapat berita sedih lagi..
ary nie mizz sangat sangat sedih..

mizz dapat berita terkejut
dari facebook..
my lecture s dead..
huhu
en arman affendi..lecture math mizz 
time sem4 di kolej..
sangat sangat terkejut..
arwah dikata kan ade cancer tahap 3..
OMG!!..



mizz sangat terkejut dengan berita nieh..

semoga arwah di tempat di kalangan orang orang yang beriman...
diwaktu dulu saya banyak melukakan hati en arman... maaf kan saya en arman..
arwah seorang yang baek hati.. penyayang dengan student nye..
periang.. suka buat lawak..

semoga arwah tenang di sana..

dalam minggu nie..
mizz dapat 2 berita yang mengejutkan..
ya allah.. tanda tanda kiamat..

semoga kita yang hidup
dapat mengumpul amal amal 
untuk di akhirat sana..

jangan lah kita lalai dan alpa..
semoga kita di beri hidayah dari yang esa..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :(
salam cinta

08 December, 2012

tuhan jagakan dia...





Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku





salam cinta

07 December, 2012

al - fatihah buat awak sahabat...




hai sayunk mizz..
sub.. sub.. sub..(dalam kesedihan)
baru jap tdi mizz dapat berita
yang mengejutkan..
tuh pon sebab mizz terbaca status member mizz..
ingat kan ape..
sebab nye petang tadi ade bace status member jugak..
tak tau plak member yang mizz kenal nie..
ingat kan ahli keluarga nya..



takziah buat keluarga arwah(fendi)
semoga roh awak di cucuri rahmat.
dan di tempatkan di kalangan orang orang yang beriman..

mizz sangat sangat terkejut..
baru beberapa hari lepas mizz masej dengan dye..
menurut dari sumber sumber komen yang mizz baca
arwah kemalangan..
ketika sedang berkerja ..
arwah di langgar sebuah van.
arwah baru tukar kerja.. sebelum nie arwah kerja 
dengan celcom.
dan bertukar kerja di bahagian apa mizz tak tau..
tapi kerja yang kat higway..

arwah memang  seorang yang periang..
selama yang mizz penah masej arwah..
banyak cite lawak yang dia buat..
sekarang tak de lagi sume tuh..
ya allah sedih nya..
fendi..sy minta maaf tak balas masej awk mggu lepas dan yang lepas..
rasa tekilan pon ade..
sub..sub sub..

okeh lah sayunk mizz.
take care korang..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :( 




salam cinta

yeayyyy!! AkhiR nya dapAt jugak...... :)



hai sayunk sayunk mizz..
korang dah mamam??
sehat tak ary nie??

oowhhh!! ape yang mizz dapat tuh..
haaa!!! ce cite mizz..

setelah yang di janji kan mlm tadi..
mizz akan buat entry tentang duyan crepe kan..
yang tuh la mizz dapat..
mizz oder ary isnin..
owner kate akan dilevry ary rabu..
tup tup..tak jadi plak..
kot ye pon bagitau lah awal awal kan..
nie tak.. mizz jugak duk masej tanya kat owner tuh..
dengan jawapan yang hampe plak tuh..
ishh!! bikin marah aje..

dannn!! hary nie mizz dengan rela hati nye
dan merajin kan diri.. tok masej owner DC itu..
dannn!! akhir nya mizz dah dapat duyan crepe nye..
wuuu!! tak terkate hati ini..
bile Duyan crepe di depan mata...



taaaaaraaaaaa!!!!..
nie lah hasil yang telah digigit nye..
hahahaha..

tak de sedap mane pon sebenar nye..
sedap lagi buah durian ...
tapi mizz bukan kire ape..
janji ade isi duyan ngap aje..


taaaadAAaaa!!! 
ne anak buah yang mizz jaga sekarang..
urmm memang cedap!!!
hingga jilat jari tuh!!!
hahaha..

tepung crepe nye bese je.. tak berasa lorh..
erhhh!! banyak komplen plak mizz nie kan..
wat sendiri lahh!!

urmm mizz dah try buat dah minggu lepas..
tak sempat plak nak snap hasil air tangan mizz.
sebab nye ramai yang minat..
crepe nye sedap lemak manis..
cukup rase lah..
crepe yang terlebih tuh mak mizz makan ngan isi duyan saje..
lagik sedap kate nye..
waahhhh!! pandai kan kan kan..
anak mak nie masak..

owhh ye.. cakap pasal masak..
 time mizz kanak riang rebina dulu..
mak mizz selalu masak kek.. kueh
ape bagai..
sekarang nie dah banyak lupe resepi yang selalu mak buat..
agak nye ilmu mak dan kerijanan memasak mak mizz tuh..
turun kat mizz lah..
sebab ape tau!!

mizz suke memasak.
suke mencuba sesuatu..
yang boleh dimasak..
mane bahan yang tak de tuh try ubah laen plak..
so far sume menjadik lah..
yang tak jadi nye cream whipping cheeze tok tiramisu..
bukan tak jadi
tak berapa jadi..
sebab nye dah penat time tuh..
hahahahah..

alhamdulillah.. allah beri kelebihan memasak tok mizz..
so nanty dah kawen senang lah..
tapi banyak yang perlu di perbaiki..
dan di pelajari..
yang simple simple boleh la masak..
sekali somi minta lauk yang bukan bukan..
jenuh nak mengoogle nanti..
hahahahha

okeh.. okehh!!
mizz dah melalut sampai ke K.L dah nie..
orait.. 

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)  
salam cinta

06 December, 2012

Mizz tErngiyaNg ngIyanG duyaN crEpE!!!



hai sume..
ape jadi pada mizz sekarang nie..
mengidam lah.. meroyan lah...
ape kes!!

mengalahkan mySIL yang mengandung plak..
hahahhahahha
mizz .. mizz..
ade wayar short niehh!!
sebab tuh jadi cm tuh..
urhhh!! parah dah nie..

ade sesape yang boleh tolong hantar kan mizz
hantar ke pusat sakit ape tak tau lah nak cakap..
adehh!! 

huhuh.. syok duk update blog tadi..
tibe tibe je terngiyang ngiyang
bau duyan crepe yang pemes sekarang niee
korang penah try tak??
haaa!!
mizz jangan kate try makan..
try buat pon dah..
tapi kene tambah baek kan lagi 
dan nipis kan lagik crepe nye..
hahahahahahha

berjaya kan mizz..
adehh!! sedap nye kalau dapat nieh..
kalau bagi mizz sebekas pon
licin punya lah..
tinggal bekas kosong jer..


pinjam pakcik gugle


korang tengok sendiri gambar niee
tak kecuq liuq buat nye...
wuuuuuuuu!!!!
nikmat nye kalau dapat..
okeh mizz dah oder.. besok dapat..
korang bile lagik..
huwa hahahahh!!!
kejam sungguh mizz kan..
esok mizz buat entry mizz makan duyan crepe ye..
tunggu tau tau tau..
hahahahahha

okeh ..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



salam cinta

FaceBook Yang bEngoNg




hai sayunk mizz..
rindu tak ?? rindu tak??
ciett!! mizz kuat perasan..
ntah sape rindu kat mizz ntah...
eeeeuuwwwww!!!..

hahahahaa..
bia lah kan.. mane tau ade yang rindu mizz ker??
sape tau?? mereka dan diri mereka sahaja...
okeh!!

merujuk perkara diatas
saya mizz ingin membuat penjelasan..
udah udah lerhh mizz!!
berangan tak sudah sudah.

okeh!! mizz tersangat lah bengang dengan facebook sekarang nie..
sebab ape?? haaa
maii sini maii
ceq nak cita kat hampa suma nieh..

haru betul lah mizz nie.
asyik nak gebang jerkkk!!..
sudah sudah lahh mizz..
(sudah cukup cukup sudah... )
erhhh!! menyanyi plak dye..
hehehehhe..

okeh!! okeh!!
sebab ape mizz bengang ??
hurmm..
setiap kali on9 facebook jep.
asyik status lame yang keluar.
pastu sekerat plak tuh..
adoiii!! tak felling dah nak layan facebook tau..
kalau on9 pon..
on sajekkk!!
pastu mizz wat benda laen..
adehh!!! ape masalah pon tak tau..
on9 kat henpon pon same.
tak hapdate yang terbaru..
nak kne refresh jugak..
tuh pon lom tentu update..
sakit nye jiwa raga niehhh..

dah.. dah.. dahh!!
istifar banyak banyak mizz...
sabar je lah...


okeh lah..
lepas jugakk..
fuhhhhhh!!!!!(cehh konon lepas lah tuh)
hahahha

oraitt!!!
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :)


salam cinta

shaRinG is CariNg..

hye sume !!..
erhh ade perubahannn.. wahh!!!
padahal bende nie dah lapok ponnn.
mizz je baru nak upgrde..
asyik meroyan je kan...
tuh lah jadi nye...
thank for lyssa comel yang banyak share tutorial..

kalau korang nak upgrde blog korang..
boleh lah rujuk blog lyssa tuh..
tak rugi pon..


okeh lah..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)



salam cinta

05 December, 2012

MizZ meRoyan DengaN bEto plaK daH!!!!

ASSALAMUALAIKUM..

hai sayunk mizz..
ari nie sehat tak??
dah mamam???

ape nie tibe tibe mizz meroyan nieh??
ape kes nieh??
ape cite neh??
adehhh!! parah dah mizz niehh...
asyik meroyan tak sudah sudah..
kene masuk wad sakit meroyan dah nie..
parah sangat dah nie..
semalam meroyan nak kawen..
ari nie meroyan dengan beto plak..
adehhh!!!!

kenapa tibe tibe mizz meroyan dengan beto nie?
ape yang terjadi nieh..
ce cite ce cite mizz!!!

okeh!! 
alkesah nye... 
ade lah ari tuh mizz tengok youtube..
godek punya godek
jumpe lah cite (aku. dia dan tong sampah)
pelakon nye plak saleha n beto..
start dari situ lah
mizz tibe tibe meroyan tak tentu pasal dengan beto..
hahahhahahha
lawak kan lawak kan..
ishh korang nie gelak lah same...
adoiiiyaiiiii!!!

pastu semalam tengok cite istabul aku datang plak..
ade beto lagi..
haishhhh!! lagi meroyan lah mizz..
asyik nak tengok je muke dye..
walaupon bukan depan depan kan..
berangan lebih!!!!

watak yang die pegang tuh..
wat beto tuh macam alololohh
cute jer..
sweet jee..
adehh!! cair mizz tengok nye..
tuh meroyan tak tentu pasal nieh..
ari nie tengok lagik
cite yang dah tengok tuh
semata mata nak tengok beto..
alahaiiiii!! kalau lah dapat jumpe beto betul betul
kan best.. nak amik gambar dengan dye banyak banyak..
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
best nye kalau angan angan mizz nie
jadi kenyataan...
seronokkk nyerr!!!!!!!!!

 
pinjam dari pakcik google

encem kan kan kan!!sedap mata memandang...
sape tak tergila tengok muke beto nieh..
nie kan mizz.. alahai...
tapi sayang nye beto sudah berkhawin..
 betul or tidak mizz tak  pasti..
tak pe lah..mizz just minat ja..
bukan ade pape pon kan kan..
biasalah kan artis..
ramai peminat kan kan kan..
so tak salah kan.. hahahhahhaha

pinjam lagik 

 nie part yang best..
dari istabul aku datang..

adehh kalau nak tengok gambar beto 
sayunk mizz sume cari lah kat google banyak kot!!
hehehhe..
okeh lah..
mizz nak meroyan jap dengan beto mizz nie
 okeh..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :)




salam cinta

04 December, 2012

tipu kalau tak jeles!!!!

ASSALAMUALAIKUM..

hai sayunk mizz sume..
hurmm dah makan lum nie..
sayunk sayunk sehat daq??

ape yang tipu nieh??
ape yang jeles nieh??

haishh mizz nie..
macam macam lah kan..
jeles lah ape lah...
eeeeyerrrrr!!!
merepek meraban tak tentu hala jerrr!!!

hehehhe...
okeh ape yang di kata di atas tuh..
mizz tersangat sangat lah cemburu ngan member member mizz.
cemburu sebab ape???
haaaa! sebab musabab nye..??

urmm..ape yerr!!..
almaklumlahkan..
sekarang nie musim cuti sekolah..
kalau dah musim cuti sekolah..
jadi lah musim kenduri kendara bagai kan..
majlis kawen lahh..
majlis tunang lah..
ape lagik..
owhh majlis berkhatan lahh...
urmmm

ape yang nak disampai kan..
disini..
mizz tersangat cemburu 
tengok member member mizz yang melangsung majlis kawen nye..
mane yang tunang.. tunang lah..
haishhhh!! mizz nie bile plak...
gile tak jeles..

lagi lagi awal tahun depan..
bulan 2( time raye cina)
abang mizz plak nak kawen..
lagik tak jeles nyee..
huhuh...

sahihhhh mizz gile meroyan...
meroyan nak kawen ape bagai...
ooowhhh!!! nooooooooooo!!!..

MAK SAYA NAK KAWEN..
TOLONG CARI KAN JODOH BOLEH??
Hahahhaa..

ade bran ke mizz cakap depan mak 
gituu!!!!..

mane tak nye..
sume sebuk duk manje manje cute bagai dengan usben depan aku..
tak ke meroyan mizz niehh...
mau tak jeles..
mizz pon nak jugak.. ala ala...
manje cute miut gitu ngan usben kite...
gilerr tak nak...
huhuhuhuhu...

asyik nak tido je..
berangan maen kawen kawen..
hergghhhh!!!
fedup kalau gitu hary hary....

nak plak rase kawen betui betui kan kan kan..
huhuhuhuh...

meroyan meroyan meroyan..
aduhaiiii mizz oiiii!!
jangan nak perasan lebih yerkkk!!!!..
ade ke sape nak kat kamu tuhh..
huhuhu..

mungkin lum mase nye kot jumpe
 seseorang yang betul betul ikhlas n jujur
nak kan hati mizz yang suci niehh..
erhhh!! suci kerrr!!!

hahhahahhha
okeh okeh.. mizz sudah sudah lah ye
gile meroyan tuh..
jangan nak perasan sangat lah kan...
dah dah pi tido...
berangan kawen ngan doktor plak..
watchahhhhhhh!!!!
hahahha...

okeh okeh..
mizz nak stop nie..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)


salam cinta

03 December, 2012

sejukk. sejuk.. sejuk.....

ASSALAMUALAIKUM..

hyee sayunk sayunk sume..
sehat tak??
dah mamam??

urmm ape yang sejuk erkk mizz nieh..
sejuk sangat keww??
ce cite cikit kan kan kan...

okeh ..
ape yang sejuk erh???

korang rase ape yang sejuk tuh!! 
mesti dapat tangkap kan..
almaklum lah sekarang nie memang musim sejuk..
cehhh!! konon ala ala obesi lah niehh..
ade musim sejuk bagai..
perasan sungguh mizz nie..

okehh!! sila hack mizz..
dushhh!!! (dapat kizz dari seseorang)
perasannn..

urmm sekarang nie kan musim hujan..
so asal malam jer 
sejuk...
asal nak tido jek 
sejuk...

kat rumah mizz nie asal petang je hujan..
asal hujan je mesti petang..
alhamdulillah..
allah beri hujan di atas bumi malaysia nieh..
tak mo merungut hujan hujan hujan..
no no no no..
tak baek tau..
kite patut bersyukur..

okeh ape.. bile tido sejuk..
baru lah sedap nak tido..
bile pagi liat nak bangun..
haaa.. mesti korang kan kan kan..
mizz tak cam tuh..
asal jam 7 pagi je mesti terjaga 
automatik tau..
erhhh.. kantoii plak..
hahahhahahha...

klu lepas kul 7 tuh..
memang payah nak tido dah lah..
melaen kan hujan di pagie hary plak..
aishh memang sayang nak tinggal kan bantal ku 
yang mashamm..
oppssss..!! kantoi lagik..
hahahaahhaha

bile dah musim hujan nie..
mula lah perut asyik lapar je..
betul tak sayunk sayunk mizz sume..
kan kan kan!!!

lagi satu...
musim musim hujan nie.. 
nak g berjalan memang lah terbatas..
melepak kat rumah aje la 
kan kan kan!!..

klu dapat tengok tv tak pe gak..
nie line astro pon tersangat hampeh..
mizz ase nak bakar ke astro nieh..
mencikk sekali okehh!!!!..

orait .. orait..
mizz tak mo berceloteh panjang panjang..
bukan korang nak bace pon..
kan kan kan...
klu korang bace cer komen cikit..

okeh lah..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)



salam cinta