28 September, 2012

hAppY beSdaY sayAng...

ASSALAMUALAIKUM..

hye sayunk mizz...sehat tak??
da makan lum.??
rindu tak kat mizz... 
ecececeh.. malu nak ngaku la tuh..
tak pe mizz tau.. sape yang rindu mizz tuh..
tok sah malu lah.. wat je muke tak malu.
hahahahahahahha...

hepy besday SAYANG???!!!
sape sayang tuh???
jeng jeng jeng!!!!

SAYANG tuh.. nak tau sape??
sape? sape? sape??


ini lah dye sayang mizz..
muhd aidil faizie..
hari nie besday die yang ke 3 tahun...

mizz ade wat suprise tok sayang mizz nie..
mizz wat kan  kek tok dye..


taaaadaaaa!!!!.. 
nie lah die kek yang mizz buat kan...
nak tau kek ape?? nak ? nak? nak??

mizz buat kek RED VELVET..
nyummyyyy... sedap..
walaupon mizz baru try nak buat..
alhamdulillah menjadi juga akhir nye...
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... 
happy sangat...ramai yang minat...


meh close up cikit kek nye...
sangat menyelerakan.. kan kan kan...
mesti sayunk sayunk kecukliuq kan kan kan..
heheheehe..

mak mizz pon ade buat kek.. tapi kek biasa aje..
kek daisy aje..
tuh sebenar tak rancang nak wat dua kek pon..
tibe2 mak mizz pon nak wat jugak..
so boleh la cover kek yang mizz wat nie..
sebab nye budak2 tau la kan..
tau benda dah siap..
tau tau nak potong aje..
so mak mizz bagi lah dulu kek yang mak wat kan tadi tuh..
so selamat kek mizz wat tuh.. sbb nak potong nye kena lah 
tunggu ibu nye balik dulu..


tengok lah... nak jugak topi tuh..
tak pe lah besday boy kan..
beli kan aje..
si abg pon nak..


si comel tenit pon ade jgak...
kalau tak beli kan jugak.. berebut lah gamak nye..
so makcik pon beli lah banyak banyak..
hahahhahahha



abang yang semangat tiup lilin..
besday boy takut takut jer...


time potong kek.!!
erhh ade jugak yang nak mencelah.. ish ish ish..
sibuk aje..
hahahhahhahaa
sape ntah la kan..



okehh.. mak cik besday boy pon nak 
tepek gak muke nye.. di blog nie..
almaklumlah tuan blog kan kan kan...hahhaha...
tadaaaaaaaaaaaa!!.. comel la plak.. 
hehehehhe..

okeh okeh..
jangan tengok lelame..
kang terjatuh cintan kang..
hahhaha
okeh mizz perasan... :-p

oke lah..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
miss u all..



salam cinta

25 September, 2012

ceritacerita ajewwww

ASSALAMUALAIKUM..

Hye sayunk sayunk mizz.. 
adew yang rindu tak?? 
cer angkat kaki jap.. mizz nak tgk bape ramai...
hahaha( sile hack fb mizz)

sayunk sayunk sehat tak nieh??
dah mamam lum??
hahhhh!! ape nak mizz banje.. erhh boleh boleh boleh aje...
boleh blah.... :-P

meh rapat2 meh.. mak jemah (MIZZ) nak cite meh..
erhh.. silap mizz nak cite nie..
semalam mizz try wat pavlova.. sampai ke tengah malam siap nye...


TAAA DAAA!!!

amacam.. cun kan kan..
ade lah rupe menjadinye kan kan kan??
seary je dah abis tau tau...
baru jap tadi abis..
ramai plak peminat nye..
dulu mizz penah oder kat orang..
kali nie try wat sendiri..
berbaloi baloi...

ok next story!!!

okeh sayunk sayunk mizz..
jemput jemput lah singgah ke fun page fb mizz nieee!!!
mizz ade join sophie paris..
tapi k.long mizz yg register kan..
besa lah adik pompuan bongsu kan kan kan..
dapat aje ape yg nie minta..
heehehhehehehe

so sesape yang nk try brg sophie paris nie pm je mizz..
sume keterangan ade di page nie

mizz sendiri gune beg dari sophie paris..
cun melecun tau..
bukan mizz aje.. mak mizz kakak2 mizz seakatan pon gune..
tak rugi pon... harga pon berbaloi baloi.. dari yang murah hingga ke mahal..
yang penting kualiti nye terbaek!!!
 takkan menyesal punye lah..

so selamat menjamu mata yea..

okeh lah..
no idea sudah..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




salam cinta

20 September, 2012

SelamAt suDAH dIa bErnIkaH

ASSALAMUALAIKUM..


hai sayunk mizz sume..sehat tak??
okeh okeh..rindu tak kat mizz..
 sti ade yang rindu rindu nie..kan kan kan??
okeh seperti yang mizz janji kan dulu..
mizz nak story mory banyak banyak kan..
okeh okeh..padahal bukan banyak sangat pon...(gempak lebih)
mizz mengambil time tido mizz nie tok up date blog yang nak sawang penuh penuh nie...

SABTU 25/82012

kami sekeluarga dan sanak saudara n mara 
bergerak nye dengan kereta okeh bukan
bergerak jalan kaki(kuang kuang kuang)
ke felda pasoh 1..
 dimana tempat bernikah nye abg mizz (ahmad asri ahmad pudzi)


(ini lah dye abg mizz.. si pengapit tuh cousin mizz (akmal))

selanjut nye korng layan lah pic yang ade nie yea.. 

LAYANNZZZZZZZ....


(wife abg mizz.. Pn Kamisah Manap)
welcome to my family..


(cun lah awk ni .. untung nye saya dpt SIL yang gile sporting..)
kami kamcing sangat2..


(SELAMAT PENGANTIN BARU)
semoga kekal ke anak cucu dan akhir hayat kalian..
cepat cepat tambah kan anak buah mizz nie..
nak gegurl tau tau tau.. cewah...



(with my sis no2 n anak anak nye.)
syafiq n aidil malu ngan atam nye..


(with sepupu sepupu kecik)


(with me {mizz}.. cewah saje nak besar gedabak aje.kiki)
sape lagik cun?? opkos perantin kan.. mizz pon cun jgak peh..
(ok sila lempang mizz..tak pon hack aje fb mizz)
cewahh nak sangat kena hack tuh..
yela sekarang kan muusim orang hack hack fb orang aje..
cuba try test lah..
adeW mizz Kesah???
kikikikikikiki..

okeh tuh aje pic yang mizz ade n simpan
kat lam hp nie.. yang laen sume kat kameraman lah kan kan kan!!!

urmm pic kenduri sebelah mizz pon..
mizz tak berkesempatan nak merajin kan diri tok amik gambar..
kejam tak kejam nye..
huhuhu
pic sendiri  pon mizz tak sempat.. lagik kesian kan kan....



(ini pic dari fb mak andam)(sini)



(siap siap di butik andam)



(baru siap makeup)



(siap tok berarak di rumah)



(time berarak)



(bersanding nya di atas pelamin)



(ini lah mak andam nye..bersama big bos butik)
sume pic biru by  dari fb mak andam disini


okeh meh mizz nak kasi tengok
pic pelamin kedua dua pihak..
cun abis U...


(pelamin sebelah perantin perempuan)
tema purple
25/8/2012



(meja makan beradab)




(pelamin sebelah mizz)
tema biru...
9/9/2012



(meja makan beradab)


haaaaaa!!! amacam cun tak???
cer like cer like.. hahhaha klu ade jumpe..
itu lah kisah nye.. nanty pic nye dah siap..
mizz kasi tunjuk yang cun cun aje yea..

okeh.. lewat sudah nie..
ok lah sayunk sayunk mizz.. 
nanty ade mase.. ade cerita mizz kecoh kan lagi yea..
jangan rindu rindu tau...
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


salam cinta

04 September, 2012

pasti rindu kan....

ASSALAMUALAIKUM..

hai.. rindu kan ?? 
nahhhhh!!! mizz bagi untuk pengubat rindu
dikala sunyi .. ecewahhhh..
kot2  ade yang berkenan wat isteri kan kan kan!!!!
ade ke gitu..(klu ade pm mizz tau.. kasi no fon...)
kikikikkikiki


okeh jangan percaya gambar di atas yea..
itu budak tecik ank buah mizz okeh..(uwais yang manje)

amacam cunnn abis tak....kikikiki


okeh yang di sebelah mizz tuh hak milik kekal abg mizz okeh..
jangan ngorat yea...ngorat mizz tak peh..
kompem tak de sape nak marah...
klu ade pon mak ayh mizz aje.. marah suh masuk meminang cepat2..
(okeh mizz gatal nak kawen cepat2)

sila abaikan ayat yang putar belit.. dan cerita yang tak masuk akal..
hahahahhaha..
okeh  jgn sesekali curi erh pic mizz..
sape curi allah nampak tau.. haaaaa
(teringat zaman kecik dulu.. sape curi diye dosa besar)
hahahhahahhahahahhaa lawak jep..
okeh lah  sayunk sayunk ku..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

salam cinta

BanyAk nyErr SawanG kaT bloG niehhhhhh..

ASSALAMUALAIKUM...

hai sayunk mizz semua..
rindu tak kat miz?? rindu la rindu la...
plzzzzzzzzzzz..
kikiki..
okeh.. jangan nak perasan sangat lah kan....

hurmm.. lame sangat2  mizz tak up date blog nie..
bulan puasa ari tuh pon tak banyak up date..
maaf lah yea sayunk sayunk mizz..

mizz tersangat2 tak de mase nak up date.
bukan M okeh..
ade kerja yg mmg tak leh nak elak..
walaupon kadang2 tuh duk lepak aje(sila hack FB mizz)
ADEW AKUH KESAH !!!!
korang nak hack..
hahahahahahahaha

okeh.. mizz ade manyak cite nieh..
tapi bukan sekarang lah mizz nak story..
tunggu mizz ade mase yag betul betul  terluang
tok cite kat korang..
cite baek punyerrr...

skunk nie pon mizz sibuk nak siap kan persiapan
majlis perkahwinan abg miz..(bz cam majlis sendiri je mizz nie kan)
almaklumlah.. mizz tinggal sorang je ank dara yang tinggal di rumah nie..
so banyak lah yang harus di buat(cewahh ayat tersangat skema)
hahahahhahahah

nanty majlis dah selesai .. 
mizz cite semua nye yea...
ok lah..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


salam cinta