10 July, 2012

AcAi bErY...

ASSALAMUALAIKUM..

haii korang...
sehat tak??? dah mkn??
hari nie mizz berpuasa ..dan menu berbuka tadi hanya bubur lambuk
kegemaran mizz dan tiap2 bulan ramadhan mmg menu utama bubur lambuk pasti 
tidak ketinggalam..
haaaaa.. okeh..okeh..okeh..

mizz nak pergi ke tujuan utama mizz..
okeh kat sini mizz nak kongsi kan produk acai bery yang mizz sendiri menggunakan nya..
dan hasil nya sangat memuas kan...
dan bukan mizz saja yang menggunakan nya..
my sister pon cube menggunakan nya..
dan pagi tadi my sis call..dan cerita kan lah hasil yang my sis dah perolehi..
berat nye dah turun...dengan bangga nye tuh..
huhhhhh..meluat mizz..buerk... my sis..i pon dah nampak lah kesan nye...
heheheehhe.. so mizz ngan my sis nak lumba la.. sape kurus raya nanti..weeeeeeee...

okeh okeh okeh.. mizz dah melalut dah nie..
meh sini rapat rapat maii cekk maii...
mizz nak kongsi pasal acai bery nie mehh..



ini lah acai bery..

Acai Berry Softgel nie dapat membantu mengurangkan lemak dengan cepat dan perawatan kulit (Double Effects). Dengan menggunakan formula unik berasal dari ekstrak asli acai berry dan ramuan herba Chinese pilihan, Acai Berry Softgel terbukti mampu mencapai hasil yang memuaskan.

Kandungan Acai Berry Softgel

Acai berry, aloe, Chitosan, Garcinia Cambogia, Dietary Fiber and Green Tea


100% bahan alami dengan campuran buah acai berry dan ramuan herbal Cina,
Tidak ada efek samping seperti pusing, jantung berdebar dan sering buang air besar. Sehingga tidak menggangu aktifitas rutin anda,
Telah terbukti bahwa buah acai berry memiliki banyak kandungan yang sangat berguna bagi tubuh seperti omega6 dan omega9 yang berguna mengurangi resiko penyakit jantung, dan juga kandungan lainnya seperti fosfor, kalsium, potassium, vit B1, vit B2, dll,
Kaya akan serat sehingga membuat cepat merasa kenyang dan menahan nafsu makan dengan efektif,
Dapat meningkatkan metabolisme tubuh sekaligus memberikan nutrisi untuk kulit,
Mampu menurunkan berat sampai dengan 40lbs (18kg) dalam waktu 4minggu





Khasiat Kandungan  Acai Berry

Acai berry mengandung antioxidant paling ringgi di mana antioxidant ini sangat baik untuk peremajaan kulit, selain itu, dalam acai berry terdapat omega 6 dan omega 9 yang baik untuk menurunkan kolesterol dan baik utk jantung.

Lidah Buaya (Aloe Vera)
Lidah Buaya dipercaya berkhasiat sebagai anti inflamasi, anti jamur, anti bakteri dan membantu proses regenerasi sel. Di samping menurunkan kadar gula dalam darah bagi penderita diabetes, mengontrol tekanan darah, menstimulasi kekebalan tubuh terhadap serangan penyakit kanker, serta dapat digunakan sebagai nutrisi pendukung penyakit kanker, penderita HIV/AIDS.

Chitosan
Chitosan merupakan serat hewani yang bisa mengikat kolesterol dalam getah empedu. Chitosan terdapat dalam chitine kulit udang atau cangkang kepiting. Jika chitosan ini terkena asam lambung, senyawa tersebut akan berubah menjadi semacam gel yang dapat membungkus bukan saja molekul kolesterol dalam getah empedu tetapi juga molekul lemak dalam makanan. Kolesterol dan lemak yang terbungkus secara otomatis akan terbuang bersama sistem eliminasi dan eksresi tubuh. Maka dari itu, chitosan bisa dianggap sebagai obat pelangsing dan relatif aman, karena ini adalah bahan alami dan mekanismenya tidak mempengaruhi sistem tubuh secara keseluruhan (chitosan hanya mengikat lemak dan kolesterol). Selain itu, Chitosan mempunyai khasiat lain terhadap tubuh, seperti:

memperlambat penuaan,
mengharmoniskan organ tubuh,
Memperkuat kekebalan sel tubuh/menambah daya kekebalan,
Mengaktifkan daya hidup sel limphe,
Menaikkan nilai PH cairan tubuh, sehingga menciptakan lingkungan basa,
Mengurangi/memusnahkan racun.
Mencegah cedera akibat radiasi (penyaring sinar ultraviolet).
Memperkuat daya sel tubuh terhadap sel kanker.
Meningkatkan fungsi pembunuh sel kanker.
Berdaya menekan penyebaran sel kanker tumor.
Menurunkan hypertensi dan menekan penyerapan kolesterol tinggi dan menstabilkan tekanan darah.
Memperkuat fungsi & memelihara hati.
Mencegah penumpukan kolesterol jahat pada hati.

Gracinia Cambogia
Mengandung Hydroxytric acid (HCA) zat yang mengurangi perubahan karbohidrat menjadi lemak, menambah glikogen dalam tubuh sehingga memberi efek kenyang lebih panjang dan badan tetap segar, mengurangi nafsu makan dan mengurangi berat badan.

Green Tea
Teh Hijau banyak mengandung antioksidan termasuk Thearubigins, epicatechins dan catechin. Antioksidan sangat penting untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan dapat membantu mencegah kanker dan penyakit jantung, selain itu bermanfaat pula untuk mengontrol berat badan serta melindungi dan menyehatkan kulit.

Dietary Fiber
Serat makanan atau Dietary Fiber membantu mengurangi masalah pencernaan serta mengatur kadar gula darah dan insulin. selain itu pula membantu menurunkan kolesterol jahat ( LDL ) tanpa mengurangi kadar kolesterol yang baik ( HDL ).




nie lah rupa nya soft gel acai bery tuh..
rasa nye manis manis cikit..
dan bile makan acai bery nie.. mizz akan rase cepat kenyang..
walau pon makan cikit..dan bile terlebih makan akan rase mual nak muntah
sebab nye mizz terlebih makan..hahahaha...
makan ikut nafsu kan..padan muke mizz.hahahaha


dan ini pula pokok buah acai bery..

Selain sebagai pelangsing badan, ABC Acai Berry juga membantu memperlambat penuaan kulit (anti aging). Kulit menjadi lebih kenyal, awet muda dan berseri. Telah terbukti bahwa buah acai berry mengandung antioksidan tinggi yang sangat ampuh untuk melawan dampak radikal bebas dan memiliki banyak kandungan yang sangat berguna bagi tubuh seperti omega6 dan omega9 yang berguna mengurangi resiko penyakit jantung, dan juga kandungan lainnya seperti fosfor, kalsium, potassium, vit B1, vit B2, dll.


Cara Pemakanan Acai Berry yang betul : 

1. makan 1 soft gel sekali sehari sahaja. 
2. Bangun pagi, masa perut kosong(sebelum breakfast) makan 1 soft gel bersama air suam. 
3. Untuk penurunan berat badan yang lebih efektif, banyakkan minum air suam @air kosong. 
4. Banyakkan memakan buah-buahan untuk mengelakkan sembelit. 
5. timbang berat badan 1 minggu sekali 

Pantang Larang 

1. Tidak sesuai bagi penderita penyakit jantung, darah tinggi, stroke, hati, ginjal, hyperplasia, glaukoma, ayan, dan gangguan jiwa 
2. Tidak sesuai bagi jika anda mengambil alkohol, pengguna ubat terlarang maupun ubat doctor yang diambil secara rutin. 
3. Tidak boleh diambil bersama ubat lain seperti panadol, antibiotik, dll (jika sedang makan vco dan collagen- dinasihatkan cuma makannya pada waktu malam sahaja) 
4. Tidak sesuai bagi wanita yg sedang haid, wanita yg sedang hamil. wanita menyusu boleh makan cuma perbanyakkan minum air masak) 

Perhatian: 
1. Digalakkan untuk tetap makan meski tidak berasa lapar, makan sedikit sudah memadai untuk bekalan tenaga dalam badan..Banyakkan pengambilan buah-buahan dan air masak.

haaaa..banak kan kn kn..
khasiat nya pon bagus.. so pas nie kalau sape sape nak cuba bolah lah..
tak perlu ragu ragu.. sebab mizz sendiri dah gunakan nya...

so sape sape nak try beli boleh pergi disini..

ok lah.. daaaaaaaaaaaaaaa.....







salam cinta

5 comments:

  1. thanks buat entry ni... harga acai beri ni brp mizz??berminat gak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome deknie....urmm harga nye agk mahal jugak.. kene pndai cari yg jual murah la.. mule2 dule mizz beli rm130.. dan skunk nie my sis dpat yg murah tapi bnda yg same...so skunk mizz dapat rm100 siap pos..

      Delete
  2. mizz, selamat ke acai berry ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..selama mizz guna tk de ape2 efek lah.. sblum mizz gune.. mizz try sebulan dlu.. nak tgk same ade sesuai or tidk ngan mizz..so far ok mizz guna..klu deknie nak try boleh mizz tlong..

      Delete
    2. bleh je... nak dapatkan yg murah..hehe... bleh email deknie kat ainiawangabdullah@gmail.com
      thanks mizz...

      Delete