28 July, 2012

alhamdulillah

ASSALAMUALAIKUM..


hye sayunk sayunk mizz..
wat ape tuh?? rindu tak ?? rindu tak kat mizz???
cer korang angkat kaki klu rindu..(sile hack mizz)
hahahaha..

urmm pejam celik pejam celik..(jangan tak celik sudah)
dah seminggu kite semua berpuasa kan..
alhamdulillah.. allah beri keizinan untuk mizz berpuasa
tahun depan tak tau lah jumpe ke tidak lagi kan..
mudah mudahan di beri kesempatan lagi(bukan kesempitan tau)

mizz agak membz skunk nie..
alhamdulillah anak buah mizz
uwais dah sehat dari demam nye..
cume tinggal batuk batuk aje..
kini datang pula selsema..
euwwww virus yang mizz anti sangat sangat..


(saya si budak comel..UWAIS)

dak tomei nie lah yang mizz jaga..
ade lagi abang abang nye.. 
anak k.ngah mizz..
si uwais nie anak k.lang mizz
walau pon tak ramai..
aduhai.. nak jaga nye cam 30 orang tau..
si abang abang nye perangai lain plak..
si tomei nie senang cikit nak jaga...
cuma time demam lah yang merengek sikit..
tapi masih terkawal....

bulan puasa nie mak mizz ade..
so si abang abang mak handel kan sekejap..
bagi makan minum mandi bagai lah..
tapi kadang kadang mizz ade wat sendiri jugak..


(si abang abang nye lah... abang apit n abang adik(aidil))

cumel kan kan kan!!
anak anak mizz.. erhhh ank buah mizz..
tapi dah cam anak sendiri dah..
lagi lagi si abang adik nie.. manje sangat sangat dengan mizz
asal nak tido je acik.. nak susu je acik.. nak mandi je acik..
segalanya acik lah..walau pon ibu dye ade..
tersangat manje kan..
uwais pon same..kecik kecik si tomei tuh..dah pandai
cemburu tau..jangan sangka dak tomei yang bru masuk 11 bulan tuh
tak pandai cemburu...
haaaaaaa..

huhhhh!!! ape merepek lah mizz nie kan kan..
pape pon alhamdulillah.. mizz bahagia sangat sangat dengan ade nye anak2 buah mizz niee
segala masalah yang tak penting tuh ilang je..
bile layan kerenah anak anak mizz nie..
ok lahh
mizz penat n nak titoww lah..
selamat bersahur n berpuasa sayunk sayunk mizz..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


salam cinta

25 July, 2012

selamat malam...(5 ramadan)

ASSALAMUALAIKUM...


hye sume.. korg sume nie berbuka ape tdi..
haa sape yang tinggal kan pose tuh..
baek korang ngaku cepat!!!..
okeh..okeh mizz tipu..
huhuhu
lame tak update ase nye..
sory sesangat sangat.
tersangat bz.. ngan baby yang mizz jaga nie..
sorang demam meragam ape bagai.. susah sikit nak on9..
huhuhu
nanty ade mase yg free mizz update yea..
selamat malam..
jangan lupe bersahur.. 

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

salam cinta

20 July, 2012

magrain again..

ASSALAMUALAIKUM..


hye korang.. hurm.. msti ramai kat surau or masjid nie kan kan kan..
hehehe..mizz plak!!!!
di rumah ajeww..
huhuhuhu
okeh mizz nak kongsi  sintom sintom magrain serta pengenalan nye..
boleh...
sebab ape mizz nak kongsi..
mizz sendiri ade magrain..
and now magrain again lagi..(hhu hancuss BI mizz)

okeh.. terus kan yeaa..


Pengenalan Penyakit Migraine
Maklumat ini saya dapat drp Internet mengatakan Migraine ialah satu keadaan di mana sakit kepala terjadi disebabkan oleh aliran darah dan perubahan kimia diotak. Perubahan ini akan menyebabkan arteri yang membekalkan darah ke otak tersekat dan menimbulkan sakit kepala yang diikuti oleh rasa tidak selesa pada perut, loya dan pening. Ia juga kadangkala menimbulkan kesan kepada pandangan.

Migrain juga dikenali sebagai hemikrania, perkataan Greek yang membawa maksud sebelah tengkorak. Ia juga dikenali sebagai vascular headache. Sakit kepala yang berlaku berulang, berdenyut-denyut selalunya terjadi sebelah kepala sahaja. Ada juga yang bermula di sebelah kepala sahaja dan kemudiannya melarat kedua-dua belah kepala. Dalam kes yang teruk, migrain menyebabkan pening (nausea), muntah, cirit-birit, pengekalan cecair badan (retention of fluid) dan sensitif kepada bunyi dan cahaya.

Jenis-jenis atau Punca Penyakit
Migraine juga ialah sejenis penyakit keturunan ini saya kurang pasti, sebab keluarga saya tidak ada seorang pun yang mengidap penyakit ini, kata sesetengah pendapat mengatakan Wanita mempunyai kecenderungan mengidap migrain yang lebih tinggi daripada lelaki.

Sintom
Sintom ini saya ambil drp Intenet biasanya pesakit mengalami gejala gangguan saraf seperti gangguan kepada pandangan seperti titik buta dan melihat motif seperti zig zag sebelum mengalami sakit kepala, muntah dan sebagainya sukar untuk tidur .

Tanda-tanda aura ini adalah seperti berikut :
- Terlihat cahaya terang (bright spots),
- Garisan zigzag (zigzag lines),
- Penglihatan berganda (double vision),
- Buta sementara (temporary blindness),
- Kebas (numbness),
- Kepala terasa berpusing (dizziness),
- Pening (drowsiness),
- Sukar bercakap (slurred speech) dan keliru (confusion).
* Selepas tanda-tanda ini hilang, migrain mula menyerang.

Pantang larang bagi penyakit ini.
Ini ada pantang larang yang saya ketahui sendiri kerana mengidap penyakit ini antaranya perut tak boleh kosong, tidak boleh kurang ataupun terlebih tidur serta berjaga diwaktu malam, mengambil minuman yang mengandungi kafein dan mengambil makanan yang diletak perasa (pak aji). Tidak boleh terlalu memikir dan hendak marah, tidak boleh terdedah pada cuaca yang agak panas.
(just copy paste dari pakcik google)


haaaaa dah bace???
so sape sape yg ade penyakit spesis cam mizz.
tau lah rase nye kan..
huhuhuhu
OMG!!!!

okeh la. yeeee..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..



salam cinta

selamat bertemu sayang..

ASSALAMUALAIKUM..


hye sume.. sekejap je kan.. dh masuk bulan puasa..
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN 
dari mizz..


.....................................................................................................


hurm.. tahun lepas mizz berpuasa ade seseorang dihati..
setiap kali sahur pasti dan wajib mizz kejut kan
walaupon dye dah bangun..
sekarang tiada lagi..
dan tk perlu lagi bersusah payah nak kejut kan sesape lagi..
haaa dan lagi satu..jimat kredit mizz.
huhuhu..
sekejap je... kenangan wat tahun nie...
dan tak perlu lagi mizz pikir kan kisah mase lalu
yang menyakitkan hati..
semoga ramadhan tahun nie dapat lebih rahmat dari allah..

ok lah.. selamat berpuasa
dan selamat bertarawih sume..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



salam cinta

16 July, 2012

1st Giveaway By Wawa

ASSALAMUALAIKUM..





HYE korang..
meh lah join GA dari dakcomey..
senang dan pantas je..
tak caye???
korang try sendiri lah..
syarat nye pon tersangat sangat mudah..

so selamat menjoin....weeeee!~!!!

daaaaaaaaaaaaaaaa..

salam cinta

15 July, 2012

TAKSUB LAGU BARU..

ASSALAMUALAIKUM..

hyee sayunk sayunk mizz sume..
hehehe.. sape yang tak sub lagu baru tuh???
sape? sape?
cer korang teka!!..

okeh..
mizz nak mengaku nie..
ikhlas dari hati sanubari yang jujur lagi ikhlas nie..
mizz lah yang taksub dengan lagu baru nye tuh..
nak tau nape??..

hurmmm..
alkisah nye.. semalam..(sabtu) ari cuti kan..
so mizz dengan senang hatinye merehatkan diri dengan vangga..
(tak sedar mak kat dalam sibuk jahit langsir tok raye)
huhuhu..
mizz duk lah melayan tv panggung wayang yang sedia ade dirumah nie
dengan keseorangan sebab nye anak anak kepada kakak mizz
tak de dirumah....

so mizz berkuasa lah dengan tv panggung wayang nieh...
sambil nak tunggu cerita yang dinanti nanti kan 
bermula..so mizz tengak lah ape yang ade dulu..
dan time tuh astro kan suka suki tonjol kan lagu lagu terbaru..
sekali terjojol lagu NIKITA plak..
alahhh lagu terbaru nye.. KU TETAP MENANTI
cer korang dengar kat vlog mizz yang cute lagi cun nie..
ade tak ade tak!!!!

haaaaaaaaaaaa!! ade kan kan kan..
sedap tak??? ade rase kepsi versi baru tuh tak.. ranggup dan pedas tuh..
ade ade ade???
hahah kompem tak de kan..
mmg lah sebab nye mizz tak suke kepsi versi baru tuhh.
tak sedap langsung okeh..

okeh okeh.. mizz dah melalut ke kepsi plak..
sebab nye tak suke ayam versi baru tuhh...
oohh my god.. tinggal seminggu je lagi nak puasa..
wah!!! tak sabar rase nye..(okeh mizz tak sedar diri puasa ganti lum selesai lagi)
huhuhuhuhuhuhu...
jangan ikut perangai mizz yang RAJIN ini okeh..

dulu time stady ter sangat rajin untuk berganti puasa dengan awal nye.. 
sejak dua menjak tiga menjak duk rumah mak nie..
lagi lagi mengasuh anak anak yang bukan anak mizz sendiri
lagi lah tersangat sangat malas okeh...
eeeuuuwwwwwwwwwwwwww!!
ape sudah jadik??????

so mizz kena lah merajin kan diri skunk niehh..
OMG!!!!!huhuhuu.

okehh mizz dah melalut sampai ke sarawak sudah nie..
(yes mizz tipu.. sebab mizz tak penah sampi lagi sabah or sarawak)
sangat kesian kan kan..
huhuhuhu.. lagi mau melalut kaa!!!!!

sudah sudah.. (sudah sudah cukup sudah)
cer sambung sendiri okeh..

wuuuuu!! mizz dah menjadi melalut ke pada karut tak tentu hala.. 
sila abai kan mizz yang mereng lagi cute nie okeh...
bye bye bye...(terover sudah)
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!...




salam cinta

nikita.. - KU TETAP MENANTI..

ASSALAMUALAIKUM..




Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu
Berjuta pilihan disisiku
Takkan bisa mengantikanmu

Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu menjadi yang terbaik
Dan masih menjadi yang terbaik

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu jadi yang terbaik
Dan masih jadi yang terbaik

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Penantian panjang

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Cintaku padamu..
Ku tetap menanti

Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu


salam cinta

14 July, 2012

SEGMEN : SAYA SEDIA FOLLOW BACK by ZATI

ASSALAMUALAIKUM..


hai hai hai..
hari nie mizz terbuka satu blog adik nie..
buka buka je dye wat segmen sedia follow back plak..
dan dengan ringan tangan nya mizz join segmen adik nie..
syarat nye pon tak susah.. senang bangattt
hehehe..
okehh sape sape yang rajin tuh meh lah join sekali ke dua kali ke kan.. 
weeeeeeeeeeeee!!

okeh nie antara syarat syarat nya..


~Nak follow blog zati,  xnak follow, x dipaksa. Ikhlas oke.

~Peserta segmen sama follow kamu, kamu kena follow back.

~Buat entri, letak banner buruk tu, linkkan ke entri ni.

~Tinggalkan link entri dikotak komen sahaja.


so tak susah kan.. mudah dan senang macam kacang...
okehh jomm  join sekali yea...

okeh laa.. 
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

salam cinta

13 July, 2012

^-^

ASSALAMUALAIKUM..



salam cinta

~~~

ASSALAMUALAIKUM...





salam cinta

12 July, 2012

MUhasabAH

ASSALAMUALAIKUM..



copy paste by :fb jer..

salam cinta

HUrMM...

ASSALAMUALAIKUM..






salam cinta

MUTIARA cinTa

ASSALAMUALAIKUM..





salam cinta

11 July, 2012

waniTa

ASSALAMUALAIKUM..




salam cinta

O_o

ASSALAMUALAIKUM...






salam cinta

^-0

ASSALAMUALAIKUM..







salam cinta

10 July, 2012

AcAi bErY...

ASSALAMUALAIKUM..

haii korang...
sehat tak??? dah mkn??
hari nie mizz berpuasa ..dan menu berbuka tadi hanya bubur lambuk
kegemaran mizz dan tiap2 bulan ramadhan mmg menu utama bubur lambuk pasti 
tidak ketinggalam..
haaaaa.. okeh..okeh..okeh..

mizz nak pergi ke tujuan utama mizz..
okeh kat sini mizz nak kongsi kan produk acai bery yang mizz sendiri menggunakan nya..
dan hasil nya sangat memuas kan...
dan bukan mizz saja yang menggunakan nya..
my sister pon cube menggunakan nya..
dan pagi tadi my sis call..dan cerita kan lah hasil yang my sis dah perolehi..
berat nye dah turun...dengan bangga nye tuh..
huhhhhh..meluat mizz..buerk... my sis..i pon dah nampak lah kesan nye...
heheheehhe.. so mizz ngan my sis nak lumba la.. sape kurus raya nanti..weeeeeeee...

okeh okeh okeh.. mizz dah melalut dah nie..
meh sini rapat rapat maii cekk maii...
mizz nak kongsi pasal acai bery nie mehh..



ini lah acai bery..

Acai Berry Softgel nie dapat membantu mengurangkan lemak dengan cepat dan perawatan kulit (Double Effects). Dengan menggunakan formula unik berasal dari ekstrak asli acai berry dan ramuan herba Chinese pilihan, Acai Berry Softgel terbukti mampu mencapai hasil yang memuaskan.

Kandungan Acai Berry Softgel

Acai berry, aloe, Chitosan, Garcinia Cambogia, Dietary Fiber and Green Tea


100% bahan alami dengan campuran buah acai berry dan ramuan herbal Cina,
Tidak ada efek samping seperti pusing, jantung berdebar dan sering buang air besar. Sehingga tidak menggangu aktifitas rutin anda,
Telah terbukti bahwa buah acai berry memiliki banyak kandungan yang sangat berguna bagi tubuh seperti omega6 dan omega9 yang berguna mengurangi resiko penyakit jantung, dan juga kandungan lainnya seperti fosfor, kalsium, potassium, vit B1, vit B2, dll,
Kaya akan serat sehingga membuat cepat merasa kenyang dan menahan nafsu makan dengan efektif,
Dapat meningkatkan metabolisme tubuh sekaligus memberikan nutrisi untuk kulit,
Mampu menurunkan berat sampai dengan 40lbs (18kg) dalam waktu 4minggu





Khasiat Kandungan  Acai Berry

Acai berry mengandung antioxidant paling ringgi di mana antioxidant ini sangat baik untuk peremajaan kulit, selain itu, dalam acai berry terdapat omega 6 dan omega 9 yang baik untuk menurunkan kolesterol dan baik utk jantung.

Lidah Buaya (Aloe Vera)
Lidah Buaya dipercaya berkhasiat sebagai anti inflamasi, anti jamur, anti bakteri dan membantu proses regenerasi sel. Di samping menurunkan kadar gula dalam darah bagi penderita diabetes, mengontrol tekanan darah, menstimulasi kekebalan tubuh terhadap serangan penyakit kanker, serta dapat digunakan sebagai nutrisi pendukung penyakit kanker, penderita HIV/AIDS.

Chitosan
Chitosan merupakan serat hewani yang bisa mengikat kolesterol dalam getah empedu. Chitosan terdapat dalam chitine kulit udang atau cangkang kepiting. Jika chitosan ini terkena asam lambung, senyawa tersebut akan berubah menjadi semacam gel yang dapat membungkus bukan saja molekul kolesterol dalam getah empedu tetapi juga molekul lemak dalam makanan. Kolesterol dan lemak yang terbungkus secara otomatis akan terbuang bersama sistem eliminasi dan eksresi tubuh. Maka dari itu, chitosan bisa dianggap sebagai obat pelangsing dan relatif aman, karena ini adalah bahan alami dan mekanismenya tidak mempengaruhi sistem tubuh secara keseluruhan (chitosan hanya mengikat lemak dan kolesterol). Selain itu, Chitosan mempunyai khasiat lain terhadap tubuh, seperti:

memperlambat penuaan,
mengharmoniskan organ tubuh,
Memperkuat kekebalan sel tubuh/menambah daya kekebalan,
Mengaktifkan daya hidup sel limphe,
Menaikkan nilai PH cairan tubuh, sehingga menciptakan lingkungan basa,
Mengurangi/memusnahkan racun.
Mencegah cedera akibat radiasi (penyaring sinar ultraviolet).
Memperkuat daya sel tubuh terhadap sel kanker.
Meningkatkan fungsi pembunuh sel kanker.
Berdaya menekan penyebaran sel kanker tumor.
Menurunkan hypertensi dan menekan penyerapan kolesterol tinggi dan menstabilkan tekanan darah.
Memperkuat fungsi & memelihara hati.
Mencegah penumpukan kolesterol jahat pada hati.

Gracinia Cambogia
Mengandung Hydroxytric acid (HCA) zat yang mengurangi perubahan karbohidrat menjadi lemak, menambah glikogen dalam tubuh sehingga memberi efek kenyang lebih panjang dan badan tetap segar, mengurangi nafsu makan dan mengurangi berat badan.

Green Tea
Teh Hijau banyak mengandung antioksidan termasuk Thearubigins, epicatechins dan catechin. Antioksidan sangat penting untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan dapat membantu mencegah kanker dan penyakit jantung, selain itu bermanfaat pula untuk mengontrol berat badan serta melindungi dan menyehatkan kulit.

Dietary Fiber
Serat makanan atau Dietary Fiber membantu mengurangi masalah pencernaan serta mengatur kadar gula darah dan insulin. selain itu pula membantu menurunkan kolesterol jahat ( LDL ) tanpa mengurangi kadar kolesterol yang baik ( HDL ).




nie lah rupa nya soft gel acai bery tuh..
rasa nye manis manis cikit..
dan bile makan acai bery nie.. mizz akan rase cepat kenyang..
walau pon makan cikit..dan bile terlebih makan akan rase mual nak muntah
sebab nye mizz terlebih makan..hahahaha...
makan ikut nafsu kan..padan muke mizz.hahahaha


dan ini pula pokok buah acai bery..

Selain sebagai pelangsing badan, ABC Acai Berry juga membantu memperlambat penuaan kulit (anti aging). Kulit menjadi lebih kenyal, awet muda dan berseri. Telah terbukti bahwa buah acai berry mengandung antioksidan tinggi yang sangat ampuh untuk melawan dampak radikal bebas dan memiliki banyak kandungan yang sangat berguna bagi tubuh seperti omega6 dan omega9 yang berguna mengurangi resiko penyakit jantung, dan juga kandungan lainnya seperti fosfor, kalsium, potassium, vit B1, vit B2, dll.


Cara Pemakanan Acai Berry yang betul : 

1. makan 1 soft gel sekali sehari sahaja. 
2. Bangun pagi, masa perut kosong(sebelum breakfast) makan 1 soft gel bersama air suam. 
3. Untuk penurunan berat badan yang lebih efektif, banyakkan minum air suam @air kosong. 
4. Banyakkan memakan buah-buahan untuk mengelakkan sembelit. 
5. timbang berat badan 1 minggu sekali 

Pantang Larang 

1. Tidak sesuai bagi penderita penyakit jantung, darah tinggi, stroke, hati, ginjal, hyperplasia, glaukoma, ayan, dan gangguan jiwa 
2. Tidak sesuai bagi jika anda mengambil alkohol, pengguna ubat terlarang maupun ubat doctor yang diambil secara rutin. 
3. Tidak boleh diambil bersama ubat lain seperti panadol, antibiotik, dll (jika sedang makan vco dan collagen- dinasihatkan cuma makannya pada waktu malam sahaja) 
4. Tidak sesuai bagi wanita yg sedang haid, wanita yg sedang hamil. wanita menyusu boleh makan cuma perbanyakkan minum air masak) 

Perhatian: 
1. Digalakkan untuk tetap makan meski tidak berasa lapar, makan sedikit sudah memadai untuk bekalan tenaga dalam badan..Banyakkan pengambilan buah-buahan dan air masak.

haaaa..banak kan kn kn..
khasiat nya pon bagus.. so pas nie kalau sape sape nak cuba bolah lah..
tak perlu ragu ragu.. sebab mizz sendiri dah gunakan nya...

so sape sape nak try beli boleh pergi disini..

ok lah.. daaaaaaaaaaaaaaa.....







salam cinta

08 July, 2012

hai..hai...sambungan cerita lalu.....

ASSALAMUALAIKUM...


hai sayang sayang mizz...
korng sehat tak??korang dh mkn??
huhuh.. mizz sekarang nie sibuk mendietkan diri lah..
macam macam mizz try..
and now mizz try acai berry... atas sebab kejayaan adik kawan sekolah rendah mizz..
die menggunakan acai berry .. dan berjaya menurunkan berat nye dengan mendadak..
so mizz sangat sangat teruja.. dan dengan bangga mizz pon nak mencuba..
so far sekarang nie alhamdulillah.. mizz nampak berbezaan sebelum mizz menggunakan acai bery tuh..
sebab nye kenapa..
baju baju mizz yang dah kecik tuh sekarang mizz dah boleh pakai semula.. so happy sangat sangat..
dan sekarang nie juga k.long mizz pon dah menggunakan nya...
heeeeeee...

ish..ish..ish.. ape mizz melalut nie kan.. pade tajuk di atas..
nak sambung cerita lalu.. nie melalut ke acai bery bagai plak..
ape lah mizz nie kan kan kan...
ye lah..
mizz nak kongsi lah kejayaan mizz nie walaupon baru nampak cikit kan..
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...


ok..ok.okehhhh sayunkk mizz sekalian..
mizz sambung cerita lalu yea...

majlis perkahwinan sahabat mizz sejak kecil lagi...
pada hari langsung ya.. pada 30 jun 2012..
sayunk  mizz nie nikah gantung seminggu atas sebab sebab yangtak dapat nak di elak kan..
so.. di sini gambar gambar akan menceritakan nya yea....

malam berinai...

pada malam berinai nie mizz tak dapat menghadirkan diri.. atas sebab sebab yang tertentu.. so mizz just copy paste dari kawan mizz..
so selamat menjamu yang sayunk2...


cantik nye sayunk ku nie...sayang sekali mizz tak dapat hadir.
sehingga kan sayunk mizz nie merajuk sebab mizz tak datang..
(maaf ye yunk..bukan tak nak datang ..tapi ak ade sebab..dan sebab nye pon mizz dh terangkan..)




30jun2012.. 12.00pm


bagai pinang di belah dua..sungguh padan pasangan ini...



diarak dengan meriahnya..



raja sehari....


diatas pelamin dikau tersenyum menawan..



smilee..



di meja santapan raja sehari..



sebahagian rakan rakan yang hadir..


meriah nya...


semua nya giler giler snap ...



nak jugak bertepek muka mizz nie. hahaha


mizz bersama sahabat yang lain..


 dah macam retis plak..weee


okeh.. sampai disini aje lah..
cerita yang dapat mizz sampai kan..

semoga terhibur ye sayunk sayunk mizz..
weeeee..
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


salam cinta

06 July, 2012

hai..haii..hai,,,,

ASSALAMUALAIKUM...

haii sume..ada tak yang rindu kan mizz nie???
cer korang angkat tangan...macam mizz nie...^_0..
hehehe.. lama sungguh mizz tak up date blog mizz nie kan kan kan...
maaf lah...mizz tak ade mase wat masa sekarang nie..
dan untuk berubahan yang baru..mizz akan cuba luangkan masa yang ada untuk blog yang usang dan ada kemungkinan akan roboh.. hahahha
korang percaya ke blog mizz nie akan roboh..
owhh no no no....
tidak same sekali lah kan..
sebab nye mizz dah lame bersama blog yang sungguh comel dan cute bagi mizz lakan..
bagi korang suka hati lah nak kate ape kan kan kan!!!..
adew mizz kesah??? hahhahaha
okehh trekmakk mizz okehh.....jangan ambil tau tau tau..
ishhh....ishh..ishh...

entah ape lah yang mizz melalut nie kan.. heheheh..

ooooowhhhhh!!! yeaa.. okeh mizz dah ingat ..
mizz sebenar nye ade cerita yang nak dikongsikan..
korang nak tau or tak nak cerita mizz nie???? 
plzzzzzz kenyit mate cam mizz (^_0)

hehehehe..
okehh ujung bulan 6 ari tuh.. sahabat mizz ..kawan rapat sejak dari kecil lagi..
telah selamat melangsungkan perkahwinan nya dengan jayanya..
TAHNIAH SAYANGKU NOR AZERA ZAKARIA....
semoga perkahwinan mu ini kekal ke anak cucu dan ke akhir hayat kalian.. 
moga cepat cepat dapat baby yea sayang.. tak sabar nak jadi mamy angkat ank ko nanty..

oek disini gambar - gambar akan mencerita kan segalanya...

dimalam pernikahan nye pada 23 jun 2012...


kita lah sahabat dunia akhirat ..


kamu sangat cute sayang..


menanty kedatangan sang teruna..


saat di soal siasat oleh tok imam..


aku nikahkan kau dengan anak aku nor azera binti zakaria...(bla bla bla..)


aku terima nikahnya nor azera binti zakaria dengan..bla bla..bla...


alhamdulillah..selamat sudah kawan mizz nie menjadi isteri kepada haqqem..


pembatalan air sembahyang..


tahniah sahabat ku...


okeh..cerita ini bersambung...
daaaaaaaaaaaaaaaa




salam cinta